fbpx

Bättre fötter 2

Väck upp dina fötter och knän

7

Lektioner

5:23h

total tid

Svenska

Language

Översikt

Välkommen till del 2 av en Feldenkrais kurs för bättre fötter och ett friskare liv.

 Feldenkraismetoden är en unik pedagogik som gör det möjligt för dig att utan ansträngning snabbt förbättra din rörlighet, lättheten i dina rörelser, avslappning och din hållning långt mer än vad som är möjligt  med konventionella övningar och träning.

Dessa 7 lektioner fokuserar på fötterna och är inspelade vid olika kurser som jag haft under de senaste åren. Det är liveinspelningar och därför kan det ibland förekomma lite konversation med deltagarna som kan vara svåra att uppfatta men de har ingen betydelse för dig. 

Innan du gör första lektionen läs gärna:
Hur jag får mesta möjliga ut av lektionerna

Kursinnehåll

Du kommer till respektive lektion genom att klicka på respektive länk. Här kan du lyssna direkt eller klicka på titeln, vilket tar dig till en ny sida. Om du vill ladda ner övningen så klickar du på de tre punkterna till höger i det vita fältet.

Gör gärna lektionerna i den ordning de presenteras nedan. Om du känner att du behöver göra de olika variationerna flera gånger så går det bra att pausa uppspelningen och göra mera i din egen takt. Det går också bra att pausa under en lektion för att fortsätta senare. 

Du behöver lediga och varma kläder, något att ligga på (typ yogamatta. Till vissa övningar kan det vara bra att ha något under huvudet.

Varför ljudinspelningar och inte video?/Hur vet jag att jag gör rätt?

Lektion 1: Tår och fingrar

I denna lektion kommer du att upptäcka hur dina fötter och händer hänger samman. Rörlighet i fötterna och din balans förbättras. Vi växlar mellan stående, liggande och sittande under lektionen.

Audio: 43 minuter

 

LEKTION 2: Knäppa fingrar och tår

En intressant övning för att öka rörligheten i fötter och tår. Här växlar vi mellan att sitta och ligga. Om det känns obekvämt att sitta på golvet så går det bra att sitta på en stol.

Audio 61 minuter

LEKTION 3: Böja fotleder

Hur våra fotleder och knän hänger samman. Huvudsak liggande på rygg. Efteråt kommer du att upptäcka att din gång förändrats.

Audio: 56 minuter

Lektion 4: FOTCIRKLAR, liggande på mage

En lektion för att öka din medvetenhet om fötterna. Större delen av tiden liggande på magen. 
För de flesta är det överraskande hur omedvetna vi är om hur vi använder våra fötter och var vi har dom. Här får du hjälp.
Som bonus så kommer det att ge dig en rörligare nacke.

Audio: 47 minuter

Lektion 5: Fotgungan

Denna lektion sker i huvudsak liggande på sidan och tydliggör sambandet mellan fötterna och resten av kroppen.

 

Audio: 50 minuter

 

Lektion 6: Sitta på hälarna

I denna lektion kommer du att stå på händer och knän. Eventuellt kan du behöv vika din matta för att ge lite extra stoppning för knäna. Denna övning påverkar höfter och knän positivt och ger dig också en ökad medvetenhet om din stortå. Vilket tillsammans påverkar hur du står och går.

Audio: 50 minuter

Lektion 7: Stortån

Här utforskar vi stortåns betydelse för vår balans och gång.

Audio: 47 minuter

 

 

Andra kurser

Du kanske även är intresserad av någon av dess kurser!

För mer info klicka på bilderna!