fbpx

Aktuellt

Artiklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Om Feldenkrais metoden

Feldenkrais metoden är ett sätt att lära sig – Lära att röra sig mera fritt och lätt, att bära mindre stress i sin kropp, att sluta göra sakerna som ger dig smärta.

Allt vi gör under en feldenkraislektion, handlar om att ta hand om sig själv på bästa möjliga sätt. Så att vi i det verkliga livet ska kunna göra saker kraftfullt och så snabbt som vem som helst kan drömma om utan att skada oss själva eller andra..

Genom mjuka rörelser och riktad uppmärksamhet, ökar du din självkännedom och du får tillbaka kontakten med dig själv, med de flytande, lätta rörelser du hade som barn.

Detta gör att Feldenkrais metoden fungerar för personer i alla åldrar, människor med olika färdigheter från elitidrottare, dansare till svårt handikappade av smärta eller neurologiska problem.

Feldenkrais metodens två former:

Medvetenhet Genom Rörelse (MGR)
Funktionell Integrering (FI)

Medvetenhet Genom Rörelse (MGR)

I dessa lektioner lär du dig att öka din medvetenhet genom att långsamt utföra rörelser efter pedagogens instruktioner. De flesta lektioner utförs liggande på golvet för att ge nervsystemet optimala förhållande för inlärning.

Du upplever oftast en omedelbar förbättring i hållning och andning samt en ökad avspänning och koncentration. Metoden är utmärkt för att utveckla dig själv och få en fördjupad kunskap om hur din kropp fungerar.

Om du vill prova en MGR så se under kurser. Eller gå till vår sida med lektioner där det finns några lektioner du kan lyssna på och prova.

Funktionell Integrering (FI)

Den individuella delen av feldenkrais metoden.
I dessa lektioner ligger du oftast på en låg stoppad brits fullt påklädd. Genom lätt beröring guidar pedagogen dig till att upptäcka nya saker om dig själv och hitta nya rörelsemönster.

Du kommer bli medveten om att det finns möjlighet att ändra ditt rörelsemönster och framförallt att det finns frihet att välja. En spontan inlärning sker både på det medvetna och undermedvetna planet. De individuella lektionerna anpassas efter dina önskemål och behov. Nedan kan du se ett exempel på en FI.

En individuell lektion tar ca 1 timme och kostar 600 – 900 kr.

Boka tid kan du göra via formuläret längst ner på sidan.

Om Feldenkrais
Moshe Feldenkrias

Vill du veta mer om grundaren bakom Feldenkrais metoden, Moshe Feldenkrais? Klicka här

Du hittar andra svenska  feldenkrais pedagoger här.

Kontakta Göran

Har du frågor, vill boka tid eller annat, hör av dig!