fbpx

Alldeles lagom

(2 kundrecensioner)
Rea!

Alldeles lagom – Online, eller ladda ner

7 Feldenkrais lektioner med efterföljande diskussioner och frågestunder.

Totalt 7 timmar och 26 minuter inspelat material.

Lär dig vad det innebär att göra lagom. Dvs. inte för mycket, inte för lite! Inte för snabbt, inte för långsamt! Nej alldeles lagom. Inte för mig utan för just dig!

Kursen är inspelad under en Zoomkurs med samma namn som hölls våren 2022.

Efter betalning kommer du att kunna ladda ner en pdf med länk till samtliga lektioner. Inspelningarna går också att ladda ner och spara på din dator.

Investering

Det ursprungliga priset var: 900,00kr.Det nuvarande priset är: 750,00kr.

Alldeles lagom – Online, eller ladda ner

Utforska balansen i livet med 7 unika lektioner som guidar dig genom konceptet av ‘lagom’ – inte för mycket, inte för lite, utan precis rätt för dig.

Innehållsöversikt:

Lektion 1: Introduktion till ‘Alldeles Lagom’ Dyk in i Moshe Feldenkrais metod och dess rötter i Ukraina. Upptäck mångsidigheten och hur ‘lagom’ kan transformera ditt sätt att leva. (Audio: 49 min)

Frågestund 1: Rörelsens Tempo Diskutera fördelarna med långsamma rörelser och hur man kan röra sig snabbt utan stress. Utforska Feldenkrais metoden som ett verktyg för smärt hantering. (Audio: 22 min)

Lektion 2: Rotation – Liggande på Sidan En mjuk och behaglig session som hjälper dig att slappna av och röra dig smidigare. (Audio: 39 min)

Frågestund 2: Diskussion om Rörelse och Självbild En fascinerande diskussion om förvirring, utmaningar, och hur våra tankar påverkar vår rörelse. (Audio: 19 min)

Lektion 3: Foten mot Taket Ligg på golvet och utforska rörelser som förbättrar din hållning och rörlighet. (Audio: 40 min)

Frågestund 3: Kroppens Samspel En dialog om rörlighet, ryggsmärtor, sittande positioner och kroppens samspel. (Audio: 20 min)

Lektion 4: Sittande på Golvet Upptäck din ryggrad och höftleder genom en varierad session av sittande och liggande övningar. (Audio: 48 min)

Frågestund 4: Förvåning över hur rörlig jag är! Ryggont försvann! Vikten av sidsittande! Samband mellan huvudet och resten av kroppen! (Audio: 30 min)

Lektion 5: Skulder cirklar. Denna lektion börjar liggande på sidan och avslutas i sittande. Under lektionen så utforskas hur skuldrorna hänger samman med resten av dig!  (Audio: 40 min)

Frågestund 5: Ett intressant samtal där många saker kom upp, här är några: Kan jag göra saker som är utmanande, svåra, tråkiga så att de blir intressanta, behagliga och “LAGOM”? Vad är rätt för mig? Varför talar vi aldrig med varandra HUR vi rör oss? Knackande leder! Gravitationens påverkan! (Audio: 26 min)

Lektion 6: Jämna ut näsborrarna. En ovanlig lektion där vi leker med rösten. Den kommer att i första hand påverka din röst men kommer också att ge överraskande effekter på hela dig. (Audio: 39 min)

Frågestund 6: Ett intressant samtal som i huvudsak kretsade kring rösten men på slutet en del om att känna skillnad. (Audio: 19 min)

Lektion 7: Samband fot/höft skuldra. I denna lektion ligger vi i huvudsak på sidan, växlar mellan höger och vänster sida. Lektionen handlar om sambandet mellan foten och resten av kroppen. Efteråt kommer du att känna hur detta påverkar din gång och balans på ett positivt sätt. Audio: (42 min)

Frågestund 7. Denna frågestund handlar bland annat om att känna efter och vad som får mig att göra det. Vi talade också om att Feldenkrais inte alltid behöver vara långsamt men det är viktigt att skilja på snabbt och att jäkta. På slutet kom vi också in på att mera kroppsmedvetenhet ger mig en “inre auktoritet” så att jag kan lita mera på mig själv. (Audio: 12 min)

2 recensioner av Alldeles lagom

  1. Margareta Herrmann

    Tack göran för ditt pedagogiska upplägg. Denna kurs har gett mig så mycket när det gäller att lyssna på min kropp. Inte kämpa, kämpa, kämpa utan lyssna och lär, dä finns inga begränsningar. Så himla kul.

  2. Josefine Forssell (verifierad ägare)

    En jättebra och fin kombination av enkla rörelser i en intelligent kompott.
    Tacksam att denna metod och specifikt denna skiva kom alldeles lagom in i mitt liv.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.