fbpx

Ögon och rörelse

7

Lektioner

5:03h

total tid

Svenska

Språk

Översikt

Välkommen till en Feldenkrais kurs med fokus på ögon och rörelse.

   Feldenkrais metoden är en unik pedagogik som gör det möjligt för dig att utan ansträngning snabbt förbättra din rörlighet, lättheten i dina rörelser, avslappning och din hållning långt mer än vad som är möjligt  med konventionella övningar och träning.

Dessa 7 lektioner fokuserar på ögonen och är inspelade vid en onlinekurs som jag höll hösten 2020. Det är liveinspelningar och ibland kan det förkomma instruktioner som är riktade till någon specifik deltagare.

Innan du gör första lektionen läs gärna:
Hur jag får mesta möjliga ut av lektionerna

Kursinnehåll

Du kommer till respektive lektion genom att klicka på respektive länk. Här kan du lyssna direkt eller klicka på titeln, vilket tar dig till en ny sida där det är möjligt att ladda ner inspelningen genom att klicka du de tre punkterna till höger i det vita fältet.

Gör gärna lektionerna i den ordning de presenteras nedan. Om du känner att du behöver göra de olika variationerna flera gånger så går det bra att pausa uppspelningen och göra mera i din egen takt. Det går också bra att pausa under en lektion för att fortsätta senare. 

Du behöver lediga och varma kläder, något att ligga på (typ yogamatta.) Till vissa övningar kan det vara bra att ha något under huvudet.

OBS! Våra ögon har stor påverkan på hela oss och därför är det viktigt att vara uppmärksam på hur du reagerar. Var inte för ambitiös och tillåt dig att vila både under lektionerna och efteråt. 

Varför ljudinspelningar och inte video?/Hur vet jag att jag gör rätt?

LEKTION 1: Blinka

En lugn intro lektion liggande på rygg. Öka medvetenheten om dina ögon och hur du rör dem.. 

Audio 44 minuter

Lektion 3: Sittande – koordination öga/hand

En lektion i sittande som dels kommer att hjälpa dig att sitta bättre samt förbättra samspelet mellan ögon och händer. Du behöver en stol/pall med plan sits och vi kommer att sitta i framkant på stolen

Audio: 47 minuter

Lektion 4: Ögongloben

Bli medveten om dina ögons form, storlek och tyngd. Lär dig att känna dina ögon vilket kommer att påverka hela dig.

Audio: 41 minuter

Pupillerna och linjer

Ytterligare en lektion för att förbättra ögonens koordination vilket leder till bättre syn och mera avslappnade ögon. Mestadels liggande på rygg. Mycket visualisering och du får öva dig på att fantisera.

Audio: 43 minuter

Lektion 6 – Pärlor och trådar

En fantastisk lektion där vi växlar mellan att ligga på rygg och sitta. Vi börjar på golvet och avslutar med att sittande på en stol ta oss upp till stående.  

Audio: 45 minuter

 

Lektion 7 – Mjuka händer ger avslappnade Ögon

I denna lektion kommer du att upptäcka hur dina händer och ögon hänger samman. Mjuka händer ger avslappnade ögon. Större delen av lektionen sker liggande på rygg (Kan också göras i sittande).

Audio: 40 minuter

Andra kurser

Du kanske även är intresserad av någon av dess kurser!

För mer info klicka på bilderna!