fbpx

FELDENKRAIS: Konstigt eller bara annorlunda? – Made for movement.

FELDENKRAIS: Konstigt eller bara annorlunda? – Made for movement.

Annorlunda
Ibland när människor för första gången kommer i kontakt med feldenkrais metoden så upplevs metoden som annorlunda och ibland kanske konstig.

Det kan vara som i denna korta video med Derek Sivers att det är så annorlunda att det upplevs som konstigt.

Lära sig
I feldenkrais metoden gör vi något som är ganska ovanligt. Istället för att berätta hur du ska göra så lär vi dig att själv avgöra vad som fungerar för dig. Det är lite som att istället för att ge någon en fisk så ger jag dem ett fiskespö och lär dem att fiska.

Det som kanske förvånar mest med feldenkrais är att du får röra dig på ovanliga, intressanta och roliga sätt. Du behöver inte ta i, kämpa eller vara duktig. Dessutom kan du ofta märka resultat redan efter och under första lektionen.

Medvetenhet
Många tycker att det är märkligt att jag genom att röra mig på ett medvetet och behagligt sätt kan förbättra många funktioner både fysiska och mentala. Men som Dan Wolpert (se tidigare blogginlägg) säger. Hjärnans är gjord för rörelse, och för att bli smartare så börja röra på dig. Men det räcker inte att röra sig på det gamla vanliga sättet utan det krävs rörelse med medvetenhet.

Detta visste Moshe Feldenkrais redan på 50 talet när han sa så här:

“Movement is life. Life is a process. Improve the quality of the process and you improve the quality of life itself” och det är just vad vi gör med Feldenkrais metoden.

Nyfiken? Testa en lektion, anmäl dig till någon av våra kurser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!