fbpx

Vad är en bra hållning? Del 4.

Vad är en bra hållning? Del 4.

Vad är en bra hållning? Är det så viktigt?

Jag vill definiera en bra hållning som en position från vilken jag kan (utan några större förberedelser) röra mig i vilken riktning som helst. Om jag står eller sitter balanserat så kan jag röra mig åt höger/vänster, nedåt/uppåt, bakåt/framåt då har jag en hållning som fungerar alltid. Då kan jag göra vad jag vill.

Jag kan nå dit genom att:

  Skärpa mitt 6:e sinne (kinestetiska sinnet), det sinne som känner av muskelspänningar och kroppsdelars positioner. (Så att jag kan känna vad jag gör och hur jag gör saker och ting)

  Förbättra hur jag använder/organiserar mitt skelett. Om jag kan organisera mitt skelett på ett optimalt sätt då behöver jag inte jobba så mycket med mina muskler för att hålla mig upprätt och musklerna kan göra det de är avsedda för. Nämligen att sätta mig i rörelse .

  Sedan är det så att hållning inte är så väsentligt det är bara en position vi befinner oss mellan två aktiviteter. Rörelse är det väsentliga för att jag ska må bra. 

  Detta och mycket annat kommer vi att utforska i kursen “Hållning och rörelse” som startar 20 oktober.  Något för dig?

  Läs mer om hållning här

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Rör dig smart.
  För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!