fbpx

Göra rätt?

Göra rätt?
Göra rätt 1
Rulla från sida till sida

Hur vet jag om jag gör rätt? Jag erbjuder på hemsidan en del inspelade MGR-lektioner (Medvetenhet genom rörelse) för dig som inte har möjlighet att komma på mina kurser eller vill göra övningar hemma. En uppskattad sak och fler och fler utnyttjad detta.

För en tid sedan så var det en av mina kunder som uttryckte önskemål om att kunna se bilder eller kanske ännu hellre ha lektionerna som video. Jag svarade så här:

Att se hur inte alltid optimalt

Att kunna se rörelserna? Ja det är en bra fråga. Det finns ett fåtal böcker med illustrationer av vissa lektioner. Men inget på svenska. Och inget med just de övningarna som du nu får tillgång till.

Om man behöver kunna se rörelserna eller ej är en annan fråga. På denna skulle jag vilja svara att det i de flesta fall inte är någon fördel att se rörelserna. Om du är med på en feldenkraislektion live så visar man nästan aldrig hur rörelserna ska utföras.

Barns sätt att lära sig

Samma sak i det verkliga livet, ett barn som lär sig att krypa, resa sig upp har ingen instruktionsvideo att följa utan använder sig av det naturen har försett oss med. Ett fantastiskt nervsystem som kan känna av vd och hur vi gör saker. 

Göra rätt
Vänster armbåge mot hö knä

Naturligtvis kan det ibland vara en fördel att titta på någon annan för att få ideer om hur man ska göra något, men det kan också vara en nackdel. Kanske det man ser (på bild eller i verkligheten) inte fungerar för mig eller är fel. Då finns risken att jag lär mig fel, eller gör mig själv illa.  

Jag är ganska säker på att du kommer att kunna göra övningarna utan illustrationer och det kommer också att vara bättre för dig för då kommer du att lära dig på ett sätt som är optimalt för dig.

Lita på dig själv.

Lyssna på vad kroppen ger dig för signaler. Gör inga rörelser som framkallar smärta. Om något känns konstigt, obehagligt, svårt. Sakta ner, gör mindre, prova att förändra lite. Då kommer du i de flesta fall hitta ett sätt som fungerar och du kommer att ha stor nytt av övningar.

Lär dig att göra rätt genom att använda ditt nervsystem på rätt sätt. Även du kan också få tillgång till lektionerna här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!