fbpx

Ta hand om mig själv! Med Feldenkrais.

Ta hand om mig själv! Med Feldenkrais.

Ta hand om mig själv!- ingen annan gör det!

Take care
Ta hand om dig själv

”Feldenkraismetoden handlar om att ta hand om sig själv på bästa möjliga sätt. Så vad innebär det att ta hand sig själv?
Allt vi gör under en feldenkraislektion, är till för att vi i livet ska kunna göra saker kraftfullt och så snabbt som vem som helst kan drömma om.
Men för att lära sig att göra detta, så måste inlärningsprocessen vara ful, långsam, långsam, och trivial, du måste lära dig processen för hur man organiserar sig, så att du kan göra saker bekvämt, elegant och estetiskt tillfredsställande, och då kan du göra det så snabbt, som du någonsin drömt vara möjligt. Men med en dålig rygg eller ett dåligt knä kan du inte få till det på en gång. Därför börjar vi långsamt för att kunna lära oss att göra det så fort som möjligt.”

Med dessa ord startade Moshe Feldenkrais en av sina sista workshops år 1980. Han hade då ägnat mer än 40 år av sitt liv åt att utveckla sin metod.

Spännande och givande

Intelligenta rörelser
Moshe Felxdenkrais

Själv hade jag förmånen att komma i kontakt med metoden 1984 och har sedan dess ägnat stor del av min tid åt att lära mig så mycket som möjligt om metoden och åt att ta hand om mig själv och andra.
Det har varit spännande och oerhört givande men samtidigt också frustrerande.

Givande och spännande för att jag har fått en väldig massa kunskap om hur jag själv och andra fungera. Idag (vid 66 års ålder) mår jag väldigt bra och kan göra saker som jag tidigare inte trodde var möjligt och det blir bättre hela tiden.

Jag har träffat många intressanta människor som har lärt mig mycket. Både lärare och kollegor inom metoden som hjälpt mig i min inlärningsprocess, men mest har jag lärt mig av mina elever.

Det mest fascinerende med Feldenkrais är att det hela tiden finns nya saker att upptäcka, Att metoden kan appliceras på allt i livet. Moshe Feldenkrais lär i slutet av sitt liv ha sag att han aldrig hade träffat någon som inte hans metod fungerade för. Jag är böjd att hålla med. Feldenkrais kan inte lösa alla problem men det kan vara till hjälp i alla sammanhang.

Inte lätt att förklara

Frustrerande för att det inte alltid har varit så lätt att förklara och förstå. För att det inte varit så lätt att få människor att inse hur mycket det är att vinna på att sakta ner och ta hand om sig själv. Det är emellertid väldigt enkelt, för att lära och må bättre behöver du:

  • Sakta ner
  • Vara uppmärksam och lyhörd
  • Experimentera och prova nya saker

Fortfarande efter alla dessa år har jag mer att lära, men jag har också en väldig massa som jag vill delge dig och alla andra om hur fantastiskt det kan vara att involvera sig i den fantastiska inlärningsprocess som Feldenkraismetoden innebär.

Därför erbjuder jag kurser av olika slag

Oberoende vad som är temat för de olika kurserna så finns alltid ett genomgående tema: Ta hand om dig själv!

Om du vill upptäcka hur du tar hand om dig själv, lära dig processen för hur man organiserar sig, så att du kan göra saker bekvämt, elegant och estetiskt tillfredsställande och så snabbt, som du någonsin drömt vara möjligt är du naturligtvis välkommen. Mera info om kurser hitar du här.

Feldenkrais övning (ca 50 minuter)

Här en övning som kan vara ett steg på vägen och hjälpa dig att må bättre. Du behöver lite fri golvyta, en filt eller liggunderlag att ligga på. Mycket nöje.

Ta hand om dig själv

Under hösten 2021 håller jag en kurs med just denna titel. Torsdagar 19:00 – ca 20:15.  Undervisningen sker online på Zoom vilket gör att du inte behöver åka någonstans. Det behövs en dator, mobil eller padda. Lediga kläder och en matta att ligga på. 

Kursen är i 2 delar med 6 tillfällen i varje (Del 1: 23/9 –  28)10; Del 2: 11/11 – 16/12). Om du inte har tid varje torsdag så är det inga problem, lektionerna spelas in och du kan göra dem i efterhand. Efter varje lektion kommer det att finnas tid för frågor och samtal om lektionerna och annat som rör hur man kan leva ett smärtfritt liv. 

Antingen är du med alla 12 gångerna eller så kan du välja att endast vara med del 1 eller 2. Mera info hittar du om du klickar på någon av knapparna nedan. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!