fbpx

Svensk sommar – sol och regn – göra för mycket – stel i nacken

Svensk sommar – sol och regn – göra för mycket – stel i nacken

Visst är den svenska sommaren fantastisk. Sol, sol, sol. Nej kanske inte alltid de senaste dagarna har det mest varit blåst och rusk här i Malmö med omnejd. Så var fallet under gårdagen (2020-07-07)

För entusiastisk

Men inget ont utan att det har något gott med sig, detta har inneburit att jag fått tid att arbeta med uppdateringen av min hemsida (inte klart än). Nu är det så att jag trots alla år med Feldenkrais och att jag därigenom övat mig på att ta hand om mig själv ibland blir för entusiastisk. Jag rycks med och det var vad som hände under gårdagen. Jag kom in i  ett “flow” idéerna flödade och det var inte alt för många tekniska problem. Tiden tycktes stå still som det ibland kan göra och helt plötsligt upptäckte jag att många timmar hade passerat sedan jag först  satte mig vid datorn (någon som känner igen sig?)

Det var dags att sluta – nja, kanske bara en liten detalj till, kanske en annan färg på den rubriken? Så det blev en stund till.

Feldenkraisa

Detta fick till följd att jag kände mig  lite stel både i nacke och rygg under resten av dagen. När jag vaknar på morgonen är denna stelhet till viss del kvar. Fortfarande ruskväder så vad göra? Jo jag kan ju göra det jag tipsar mina klienter om dagligen. FELDENKRAISA!!!

Att bygga om hemsidan är ett av mina sommarprojekt, ett annat är att inventera mina inspelade Feldenkrais lektioner (både mina egna och andras) så jag går in på min hemsida och kollar vad har jag som kanske kan vara till nytta i denna situation.

En skatt

Här hittade jag denna skatt –  en intressant lektion som jag spelade in redan 2014 – 40 minuter på golvet och som alltid efter en Feldenkrais lektion  –  jag känner mig som en ny människa!

Nedan hittar du lektionen/övningen. Lägg dig på en matta på golvet, klicka på den vita pilen och “Feldenkraisa”. Lektionen är ca 40 minuter lång. Väl investerad tid.

Många frågor dyker upp.

Varför gjorde jag inte detta redan igår? Varför sitta så länge vid datorn? Varför märker jag inte när jag gör för mycket? Och en massa andra.

Svar?

Ja ingen är ju perfekt och vi gör alla misstag.
Personligen blir jag lätt uppslukad av något och glömmer tid och rum (inte så mycket numera tack vare mitt Feldenkraisande).
Vi är alla väldigt dåliga på att ta hand om oss själva, att lyssna på kroppens signaler.

Men det kan bli bättre!

Ja för min del så har jag genom åren lärt mig att ta hand om mig själv på ett mycket bättre sätt tack vare Feldenkrais. Jag har betydligt lättare för att stanna upp, att lyssna på kroppens signaler. Och framförallt så har jag redskap så att jag kan göra något åt de misstag jag gör.

Du kanske undrar hur det går med hemsidan? Jo det går framåt, hoppas kunna vara klar om några veckor – men jag lovar att vara lyhörd och ta pauser, lägga mig på golvet och Feldenkraisa, ta en promenad eller en löptur så det kanske tar lite längre tid. Men det kommer.

Uppdatering augusti 2021:
Hemsidan blev långt om länge klar och har uppdaterats regelbundet. 
Höstens kursutbud hittar du nedan. Tyvärr håller Covid-19 oss fortfarande i ett hårt grepp så det blir endast online.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!