fbpx

Har jag gjort rätt val?

Har jag gjort rätt val?

Har jag gjort rätt val?

Hur jag väljer och hur jag ska veta vad som är rätt är något som intresserat mig länge. På senare tid har jag upptäckt att jag inte är ensam om detta intresse.

En forskargrupp i Zurich under ledning av professor Rafael Polania har undersökt det är som gör att vi känner oss säkra på våra val. De utvecklade en datormodel som kan förutsäga hur en individ kommer att välja mellan olika alternativ och varför de i efterhand känner sig trygga eller tveksamma till beslutet de tog.

Deras forskning visade att beslut med största sannolikhet känns rätt om vi investerar uppmärksamhet i att jämföra de olika alternativen och samtidigt är medvetna om att vi gjort detta.

Man konstaterade att vår förmåga att ifrågasätta och revidera dåliga beslut beror på hur väl vi själva känner om vi
noggrant vägde de olika alternativen eller inte. Denna självmedvetenhet, som experter vanligtvis kallar introspektion (självbetraktelse), är en väsentlig förutsättning för självkontroll.

En annan intressant slutsats forskarna drog var att en högre uppmärksamhetsansträngning leder till större självförtroende vilket ju är en bra sak.

Du kan hitta forskningrapporten här.

Detta är ännu ett forskningsresultat som visar hur det vi gör när vi ”Feldenkraisar” kan vara till nytta för oss och det gör mig väldigt glad då mitt huvudtema för vårens kurser (2022) är just konsten att välja.

För visst är det så att när vi “Feldenkraisar” så utforskar vi  olika alternativ med stor uppmärksamhet. Vi lär oss att känna vad som är bra eller mindre bra för oss  vilket enligt denna forskning gör oss tryggare i våra val och ökar vårt självförtroende.  

Vill du också Feldenkraisa kolla vår kurssida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!