fbpx

Stressad? Oroa dig ej! Lär dig hantera stressen i stället

Stressad? Oroa dig ej! Lär dig hantera stressen i stället

Julen är här. En fantastisk tid, julklappar, julmat, Kalle Anka på TV och andra jultraditioner, träffa familj och vänner. Men också en tid som kan vara stressig. Känsla av att inte hinna med.

Men oroa dig inte, visst vi har blivit lärda att stress är farligt så under julstressen kan man mycket väl bli orolig för detta.

Redan för 10 år sedan delade jag ett TED-talk med Kelly McGonigal (Psykolog med inriktning på hälsa) hon berättar i detta tal att forskning visar att det inte är stressen i sig som är farlig utan tron att så är fallet.

Vi har under årtionden blivit bombarderade med information om hur stress påverkar oss negativt. För tidig död, hjärtsjukdomar, cancer och mycket annat. Vilket är riktigt, men bara om stressen stannar kvar i kroppen. Och vad vi tror påverkar tydligen också hur vi reagerar.

Stressreaktioner som att hjärtat slår fortare, andningsrytmen ökar, du svettas, muskler spänns är naturliga reaktioner som förbereder oss på vad som ska hända och har då en positiv effekt.

Däremot om stressreaktionerna stannar kvar i kroppen leder den till alla möjliga stressrelaterade sjukdomar. Ett av dom säkraste sätten att få dem att stanna kvar i kroppen är helt enkelt att vi är oroliga för stressen.

Kelly berättar om forskning som visar att människor som förstår att stressreaktioner faktiskt är till hjälp i vissa situationer, inte löper någon ökad risk för tidig död. Hon talar också om att stress tycks göra oss mera sociala vilket har stor betydelse för vår hälsa.

Lyssna gärna på henne, ett TED-talk som kan ändra ditt liv.

 

 


Detta innebär naturligtvis inte att man bara ska stressa på, utan det är viktigt att lära sig att hantera stressreaktionerna så att de inte stannar kvar. Och då måste jag ju som alltid göra lite reklam för Feldenkrais som är en suverän metod för att lära sig hantera olika typer av stressreaktioner. 

Lär dig att hantera stress så behöver du inte oroa dig!

Men hur gör man det?
Ja ett effektivt sätt är att FELDENKRAISA!
Till exempel här>> https://feldengood.se/gratis-lektioner/

Läs gärna tidigare blogginlägg om stress>>

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!