fbpx

Att andas – hur gör man?

Att andas – hur gör man?

Det kan tyckas enkelt, ut – in, ut – in. Andas, du gör det hela tiden från det du föds tills du tar ditt sista andetag. Det är enkelt, vi gör det utan att behöva tänka på det, ingen behöver lära sig det, det är medfött.

Men hur gör du?
Hur påverkar dina aktiviteter din andning och vice versa? Vad är det ”rätta sättet” att andas på?

En vana
Andningen är med största säkerhet det du gjort mest i livet, Samtidigt är det troligen också en av de saker som sker mest per automatik och kanske också en av de svåraste sakerna att förända.

Kurs på Zoom
Med början 17 januari kommer jag att undervisa en serie Feldenkrais lektioner på Zoom. Andningen kommer att vara en av de saker som kommer att vara i fokus.

Varannan tisdag (januari – mars) kommer vi att utforska och undersöka hur andningen påverkar och påverkas av hur vi rör oss. Du kommer att ges stora möjligheter att lära dig mer om dina vanor kring andningen.

Det blir totalt 6 Medvetenhet – genom – rörelselektioner (Feldenkrais), varje gång ges också möjlighet för frågor och diskussioner efteråt. Allt spelas in och alla deltagare får tillgång till inspelningarna.

Det kommer att erbjudas massor av tillfällen för dig att upptäcka både dina vanemässiga sätt att andas och upptäcka nya. Men vi kommer inte att lära oss ”rätt” sätt att andas.

Andas rätt
Som jag ser det så finns det nämligen inte något ”rätt” sätt att andas, utan om min andning fungerar optimalt så förändras andningen när mina aktiviteter förändras. Då är andningen flexibel och anpassar sig till mina behov. Genom att bli mera medveten om hur jag andas så kan jag också hitta sätt att andas som fungerar i olika situationer.

Rörelselektionerna/övningarna är uppbyggda så att din kropp efteråt kommer vara rörligare, smidigare och din andning lättare, behagligare och mera anpassningsbar.

Låter det intressant så kan du anmäla dig här>> 
Du kan vara med alla 6 gångerna eller bara enstaka. Vad kostar det kanske du undrar? Ja det är upp till dig – du betalar vad du kan/vill. 0 – 400 kr per tillfälle. Hoppas vi ses tisdagar 19:00 ojämn vecka med start 17/1.

Vill du läsa mer om andning läs gärna: Hur andas jag>> eller Ögon, andning och stress>>. I båda dessa blogginlägg hittar du en “Medvetenhet – genom – rörelselektion”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!