fbpx

Vem är jag? Hur mår jag?

Vem är jag? Hur mår jag?

Vem är jag? Vad gör jag? Hur mår jag?

Vem är jag? Vad gör jag? Hur mår jag? Detta beror till stor del på vår perception. Dessutom kan det förändras!

Perception – Varseblivning, den grundläggande funktion genom vilken levande varelser håller sig informerade om relevanta aspekter på sin omgivning och sin egen relation till dessa. (Enligt Nationalencyklopedin) 

Perception hos människor, processen där sensorisk stimulering översätts till organiserad upplevelse. Den upplevelsen, eller uppfattningen, är den gemensamma produkten av stimuleringen och av själva processen. (Enligt: Britannica)

 Min perception avgör alltså hur jag upplever omgivning och mig själv. Det innebär att min perception till stora delar avgör vem jag är, hur jag gör saker och hur jag mår. Eftersom denna process endast kan observeras av mig själv så är det
svårt att kontrollera om det jag upplever är korrekt eller ej.

Vi är alla olika

Vi vet ju alla att två personer kan uppleva samma sak väldigt olika. Min uppfattning om vad som smakar gott, känns skönt, känns rätt, är vackert skiljer sig många gånger från mina vänners uppfattning. Hur vi upplever världen beror dels på våra sinnen men till stor del på hur vi har lärt oss att tolka våra sinnesupplevelser, dvs. våra erfarenheter.

John Lennon lär ha sagt: “The more I see, the less I know for sure.”

Och så kan det vara. Vad vi vet, vad vi upplever beror på hur vi tolkar våra sinnesintryck och detta i sin tur har att göra med uppmärksamhet, vanor och medvetenhet.

Min gode vän Alan Questel säger så här: “Dina uppfattningar är inte nödvändigtvis vad du tror… De är vad du tror på just nu.”

Din perception kan förändras.

Dina uppfattningar… dina perspektiv kan förändras genom medvetenhet., Med uppmärksamhet och medvetenhet kan du få ny förståelse, nya insikter och nya sätt att ta dig ann ditt arbete, dina relationer och ditt liv i största allmänhet. En öka medvetenhet kan ge dig nya sätt att tänka, ökad kreativitet och förmåga att se både dig själv och andra i nytt ljus.

Redskapet är Feldenkrais metoden

Med hjälp av Feldenkrais® – Medvetenhet genom rörelselektioner® kan du skapa nya sätt att uppfatta dig själv och världen omkring dig… bredda din förståelse för hur du ser på saker och ting… och upptäck att det finns många fler sätt att se världen än du kanske har föreställt dig… Genom rörelse kan du förändra vad du tänker, vad du känner och hur du uppfattar saker och ting

En chans att göra detta har du i kursen “Vem är jag? Vad gör jag? Hur gör jag? Hur mår jag?”

Fotot är taget av Anna Nygård

Feldenkrais kurser

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rör dig smart.
För fler artiklar som denna och info om kurser och erbjudande prenumerera på vårt nyhetsbrev!